قوانین زناشویی, محصولات بهداشتی, مراقبت و سلامتی

رابطه ی جنسی در دوران بارداری

رابطه ی جنسی در دوران بارداری

بارداری یکی از دوران زندگی هر زن است که باعث ایجاد احساسات، لذت ها و تجربه های خاصی در فرد می شود. یکی از سوالاتی که ذهن هر فرد را در این دوران درگیر می کند این سوال است که آیا می توانیم رابطه ی جنسی در دوران بارداری با کاندوم مناسب داشته باشیم یا خیر؟ این سوال می تواند ریشه در افکار یا باورهای مذهبی، سنتی و فرهنگی فرد داشته باشد. یکی از مهمترین ترس هایی که مانع ایجاد رابطه می شود، ترس از آسیب زدن به جنین می باشد. در ادامه ی این مطلب بیشتر در مورد رابطه ی جنسی در دوران بارداری صحبت خواهیم کرد.


داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری به سه دوره تقسیم می شود که عبارتند از:

• رابطه جنسی در سه ماهه اول بارداری: در این دوره با شروع تغییرات هورمونی در بدن و ایجاد حالت های تهوع و ضعف، میزان تمایلات جنسی در زنان کاهش پیدا می کند. و در نهایت موجب کاهش روابط جنسی در این دوران می شود.
• رابطه جنسی در سه ماهه دوم بارداری:در این دوره به دلیل افزایش جریان خون در اندام های تناسلی و سینه ها میزان میل جنسی نیز افزایش پیدا می کند. و روابط جنسی را بهبود و افزایش می بخشد.
• رابطه جنسی در سه ماهه سوم بارداری:در این دوره با افزایش وزن، کمردرد و سایر علائم میزان تمایلات جنسی کاهش پیدا می کند پس احتمال کاهش میزان روابط جنسی وجود دارد .و البته روابط باید با احتیاط بیشتری صورت گیرد.

 

رابطه زناشویی در دوران بارداری؛ آیا رابطه جنسی در هنگام بارداری، امن است؟

روابط زناشویی از سه ماهه ی اول تا ماه نهم بارداری باید با اصول خاص دنبال شود .معمولا زوجین طی بارداری تغییراتی را در روابط بین فردی خود تجربه می کنند. که یکی از آنها مربوط به روابط زناشویی است.

اکثر زنان که دارای حاملگی طبیعی هستند، ممکن است. تا زمانی که کیسه آبشان پاره شود و یا به اتاق عمل بروند، به رابطه جنسی ادامه دهند، بعضی شرایط وجود دارد. که ممکن است لازم باشد فعالیت خود را تغییر دهید، یا از رابطه به طور کامل یا از بخشی یا تمام دوران بارداری خود اجتناب کنید.

ماما یا پزشک شما باید به شما بگوید. که هر گونه عوارضی اگر دارید یا خواهید داشت. که در چه حد از رابطه اجتناب کنید و اگر مطمئن نیستید، از پزشک خود بپرسید.

رابطه جنسی در دوران بارداری

تغییرات میل جنسی مادر

بسیاری از زنان معتقدند که در زمان بارداری، رابطۀ جنسی احساس متفاوتی دارد. برای برخی لذت‌بخش‌تر است و در مورد برخی دیگر نیز ممکن است .در مقطعی از بارداری یا تمام مدت آن به تدریج این لذت کاهش یابد. افزایش جریان خون به لگن موجب تورم واژن می‌شود. این تورم ممکن است باعث افزایش میل جنسی در زن شود. همچنین ترشحات بیشتر واژن می‌تواند رابطۀ جنسی را برای زن در دوران بارداری لذت‌بخش‌تر کند.

شما ممکن است این تغییرات را دوست نداشته باشید و همچنین متورم شدن واژن، ممکن است احساس نامطلوب پُر بودن به شما بدهد و همان‌طور که در بالا ذکر شد، ممکن است هنگام نزدیکی، پس از آن یا بعد از ارگاسم یک سری گرفتگی‌ها یا انقباضات ملایم در ناحیۀ شکمتان احساس کنید. در سه ماهۀ اول ممکن است در ناحیۀ پستان‌ها احساس خارش، درد یا حساسیت به لمس شدن آنها را داشته باشید. به مرور زمان، احساس درد عموماً کاهش می‌یابد، اما ممکن است پستان‌های شما حساس‌تر شوند. برخی از زنان متوجۀ این افزایش حساسیت می‌شوند. و حتی ممکن است دوست نداشته باشند که همسرشان آنها را لمس کند.

نوسان میل جنسی مادر در دوران بارداری

در سه ماهۀ اول ممکن است رابطۀ جنسی موجب احساس خستگی زیاد، بدخلقی یا تهوع و استفراغ شود. اگرچه ممکن است با رفع احساس تهوع در سه ماهۀ دوم، میل جنسی مادر دوباره بازگردد. اما در سه ماهۀ سوم و به خصوص در ماه‌های آخر ممکن است میل جنسی زن دوباره کاهش پیدا کند، در این مرحله شکم بسیار بزرگ شده است. و مادر ممکن است احساس خارش داشته باشد. یا احساس خستگی زیادی کند. همچنین ممکن است زن اعتماد به نفس خود را در مورد اندام‌هایش از دست داده باشد . یا زایمان و تولد، ذهن او را مشغول کرده باشد. برای داشتن یک رابطۀ جنسی خوب که به وضعیت جسمی و روحی هر دو نفر شما کمک کند، بهتر است هر موردی را که باعث ناراحتی شما می‌شود. با همسرتان در میان بگذارید .و تغییراتی را برای افزایش آرامش و لذت جنسی برای هر دو نفرتان انجام دهید.

تغییرات میل جنسی پدر

برخی از مردها ممکن است حس کنند. همسر باردارشان مانند گذشته یا حتی بیشتر جذاب است، اما همه این گونه نیستند. دلیل‌های زیادی برای کاهش میل جنسی همسرتان، حداقل در بخشی از دورۀ بارداری شما وجود دارد .و نباید تصور کنید علاقۀ او به شما تغییری کرده است. ممکن است بار سنگین پدر شدن بر همسر شما تأثیر بگذارد .و نگرانی‌های زیاد باعث کاهش میل جنسی او شده باشد. مهم‌ترین دلیل برای کاهش میل جنسی مردان در دوران بارداری، احتمالاً ترس از آسیب رسیدن به کودک بر اثر فعالیت جنسی است.

اگر همسر شما می‌خواهد اطمینان پیدا کند. که رابطۀ جنسی آسیبی به کودک نمی‌رساند، در یکی از جلسات ویزیت پزشک او را نیز همراه خودتان ببرید. و از پزشک بخواهید تا راهنمایی‌های لازم را به شما بدهد. نکتۀ مهم‌تر این است که در مورد ترس‌ها و نگرانی‌های خود و همچنین نیازها و خواسته‌هایتان با یکدیگر صحبت کنید. روابط صریح، واضح و دور از پیچیدگی می‌تواند بسیاری از نگرانی‌ها را کاهش دهد. و منجر به آرامش شما شود. بهتر است سخت نگیرید و از این دوران نیز لذت ببرید.

فواید رابطه ی جنسی در دوران بارداری

• بهبود خواب: ترشح پرولاکتین پس از ارگاسم موجب آرامش و خواب آلودگی در فرد می شود.
• کاهش کمر درد: ترشح اکسی توسین در ارگاسم باعث افزایش تحمل درد در فرد می شود.
• کاهش فشار خون:رابطه جنسی فشار خون را کاهش می دهد. که حفظ فشار خون پایین در حد نرمال برای سلامت مادر و جنین ضروری است.
• بهبود قدرت سیستم ایمنی بدن:در رابطه جنسی میزان آنتی بادی ها افزایش پیدا می کند. که برای حفظ سلامتی مفید است.

• بهبود کف لگن و قوی کردن آن: کگل از عضلات ماهیچه کف لگن است. که ارگاسم باعث انقباض عضلات آن و قوی تر شدن آن می شود.
• افزایش عشق و تغییر در خلق و خوی: با آزاد شدن اکسی توسین در ارگاسم عشق و دلبستگی بین زوجین بیشتر می شود. همچنین ترشح اندورفین در ارگاسم خلق وخوی مادر را بهبود می بخشد.
• بهبودی در ارگاسم:جریان خون بیشتر در سه ماهه دوم بارداری، میل جنسی را افزایش و باعث بهبود ارگاسم می شود.
• افزایش سرعت بهبودی پس از زایمان: ارگاسم در بارداری باعث آمادگی لگن برای زایمان شده و در نتیجه بهبودی پس از زایمان را سرعت می بخشد.


فروشگاه راحت باش عرضه انواع لوازم جنسی بهداشتی به صورت کاملا محرمانه

انواع کاندوم فضایی مناسب برای دوران بارداری را مشاهده کنید.

نشانی اینستاگرام فروشگاه راحت باش


 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *